HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İngiltere'de normalleşmeye 4 hafta erteleme

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İngiltere'de normalleşmeye 4 hafta erteleme
İngiltere, Koronavirüs, Haber

DÜNYA Haberleri  / İHA

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 21 Haziran'da kısıtlamaların sona ermesine yönelik planın 19 Temmuz'a ertelendiğini duyurdu.

İngiltere hükümetinin Covid-19 kısıtlamalarını aşamalı olarak kaldırma planına göre, 21 Haziran'da yürürlüğe girmesi beklenen 4'üncü ve son aşamanın 19 Temmuz'a ertelendiği bildirildi.

KISITLAMALAR 19 TEMMUZ'A KADAR UZATILDI
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ilk olarak Hindistan'da ortaya çıkan Covid-19 mutasyonunun tehlikeleri göz önüne alındığında insanları aşılamak için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, kısıtlamaların sona ermesine yönelik planın 19 Temmuz'a ertelendiğini açıkladı.

Johnson, vakalar ve hastanedeki kişi sayısı arasındaki bağlantının zayıfladığını ancak tamamen bitmediğini belirtti.

AŞILAMA HIZLANDIRILACAK
Erken tedbir alınmazsa önlenebilecek binlerce ölümün gerçekleşebileceğini aktaran Johnson, "biraz daha beklemenin" mantıklı olduğunu açıkladı.

Johnson, İngiltere hükümetinin belirlediği yol haritasının "temkinli ve geri dönüşü olmayan" bir ilerleme kaydetmesi gerektiğinin altını çizdi.

İngiltere'de 23 ila 24 yaşındaki kişilerin salı günü itibariyle aşılanmaya başlayacağını söyleyen Başbakan Johnson, 40'lı yaşlarında olan kişilerin ise ikinci doz aşılarının hızlandırılacağını belirtti.

Johnson, "Belli bir aşamaya kadar virüsle yaşamayı öğrenmemiz ve onu yönetmemiz gerekiyor" ifadelerini kullanarak, normalleşme sürecindeki ertelemenin bu aşamayı azaltma ve ölüm seviyelerini düşürmeye yarayacağını söyledi.

İÇ MEKANLARDA EN FAZLA 6 KİŞİ GRUPLAR
Hükümetin kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik yol haritasındaki 4'üncü aşamaya göre, büyük eğlence mekanlarının ve festivaller gibi büyük sosyal etkinliklerin yeniden açılması bekleniyor.

Ancak Hindistan mutasyonu tehlikesi nedeniyle 19 Temmuz'a kadar 3'üncü aşamadaki kurallar yürürlükte kalmaya devam edecek.

17 Mayıs'ta yürürlüğe giren 3'üncü aşama kurallarına göre iç mekanlarda, bar ve restoranlarda en fazla 6 kişilik grupların toplanmasına ve dış mekanlardaki etkinliklerin ise en fazla 30 kişiye kadar olmasına izin veriliyor.

İngiltere'de Covid-19 nedeniyle uygulanan 3'üncü ulusal kısıtlamalar ilk olarak 8 Mart'ta bazı okulların yeniden açılmaya başlamasıyla beraber kaldırılmıştı.

Şu ana kadar kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik ikinci ve üçüncü adımla, mağazalar, restoranlar, kuaförler, sinema ve eğlence merkezleri gibi birçok işletme yeniden hizmet vermeye başlamıştı.

SON 24 SAATTE 7 BİN 742 VAKA KAYEDEDİLDİ
İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 7 bin 742 vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 4 milyon 573 bin 419'a ulaştı.

Ülkede son 24 saat içinde 3 kişinin hayatını kaybettiği, toplam can kaybının ise 127 bin 907'ye yükseldiği aktarıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Covid-19'a ilişkin aşı verilerine göre, toplamda 41 milyon 498 bin 429 kişinin aşının ilk dozunu aldığı, 29 milyon 973 bin 779 kişinin ise aşının her iki dozunu aldığı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...