Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanlı geçen 12 yıl

Kanlı geçen 12 yıl

DÜNYA Haberleri

Netanyahu döneminde aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 3 bin 500’den fazla Filistinli katledildi. Eski Başbakan, geride baskı, işgal, zulüm ve katliamlarla dolu bir sicil bıraktı.

SELÇUK BÖKE

İsrail’de 12 yıllık başbakanlık dönemi sona eren Benyamin Netanyahu, geride baskı, işgal, zulüm ve katliamlarla dolu bir sicil bıraktı. Netanyahu döneminde aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 3 bin 500’den fazla Filistinli katledildi. Saldırılarda binlerce Filistinli de yaralandı. Filistinlilere ait binlerce ev dünyanın gözü önünde gasbedildi. Yerleşim yerleri harabeye döndü.

ÜÇ KANLI SALDIRI
İsrail'in Filistin'e uyguladığı baskı ve ihlallerin baş mimarlarından biri olarak gösterilen aşırı sağcı Netanyahu, İsrail ordusu tarafından abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlenen üç kanlı saldırı sırasında Başbakanlık görevini yürüttü. Netanyahu, 2012'de ‘Bulut Sütunu Operasyonu’nun, 2014'te ‘Koruyucu Hat Operasyonu’nun ve son olarak da geçtiğimiz ay düzenlenen bombardımanın emrini verdi.

AKSA’YA SALDIRILAR ATTI
Netanyahu döneminde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen fanatik Yahudilerin sayısında da ciddi artış yaşandı. Filistinli yetkililere göre, Mescid-i Aksa'ya 28 binden fazla fanatik Yahudi baskın düzenledi. Yine Netanyahu’nun Başbakanlığında, İsrail güçleri çok defa Harem-i Şerif'i Müslümanların girişine tamamen kapattı.

EN KANLI SENE 2014 OLDU
Benyamin Netanyahu’nun başbakanlığında İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırılar nedeniyle 2014, Filistin tarihindeki en kanlı yıllardan biri oldu. BM raporuna göre, İsrail ordusu 50 gün boyunca 6 bin hava saldırısının yanı sıra 50 bine yakın tank ve top atışıyla Gazze'yi vurdu. Filistin makamları, özellikle hava saldırıları nedeniyle harabeye dönen şehirde 28 bin 366 evin zarar gördüğünü, bunlardan 3 bin 329'unun tamamen, 23 bin 445’inin kısmen yıkıldığını kaydetti. Saldırılar nedeniyle altyapısı ağır hasar alan Gazze'de 65 bin Filistinli evsiz kaldı.


YOLSUZLUK VE RÜŞVET...
Öte yandan, Netanyahu, 12 yıllık iktidarı boyunca yolsuzluk, rüşvet ve görevini kötüye kullanma gibi suçlamalarla sık sık karşı karşıya kaldı. 2007-2016 yılları arasında iş adamlarından ‘hediye adı altında’ 283 bin dolar değerinde puro, şampanya, mücevher ve uçak bileti almak ve karşılığında iş insanlarına finansal ve şahsi imtiyazlar sağlamakla suçlandı. Yediot Ahronot gazetesinin tirajının artmasına, hakkında olumlu haberler yapmaları karşılığında destek vermekle de itham edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...