Dünyanın gözü bu görüşmede

Düzenleyen:
Dünyanın gözü bu görüşmede

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için İsviçre Cenevre'ye geldi. İki lider, yarın bir araya gelecek.

ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa turunun son ayağı olan İsviçre’nin Cenevre şehrine geldi. Başkan Biden, yarın kentteki Villa La Grange’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. İkil arasındaki görüşmenin yaklaşık 4-5 saat sürmesi bekleniyor. İki liderin, stratejik istikrar, Covid-19’la mücadele, bilgi güvenliği, siber güvenlik ve bölgesel konuları ele alacağı tahmin ediliyor.

PROTESTOYA İZİN YOK

Bu arada, yardın Villa La Grange'nin çevresinde insan ve araçlar için gün boyunca "giriş yasaklı bölge" olarak adlandırılan bir güvenlik bölgesi kurulacak. Güvenlik bölgesi içindeki bu kısıtlamalar, zirve öncesi ve zirve sırasındaki protestoları kapsayacak.

Öte yandan Putin, Biden ile daha önce 2011'de eski ABD Başkanı Barack Obama yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yaptığı sırada bir araya gelmişti.

 


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...