Uzmanlar uyardı: Covid’den ölümlere alışmalıyız

Düzenleyen:
Uzmanlar uyardı: Covid’den ölümlere alışmalıyız

DÜNYA Haberleri

İngiltere'nin MailOnline gazetesinde koronavirüse karşı uyaran uzmanlar, koronavirüsün aynı grip gibi olacağını ve Covid'den ölümlere alışmamız gerektiğini söyledi.

İngiltere’de MailOnline gazetesine konuşan uzmanlar, koronavirüsün tamamen ortadan kalkmayacağını, onunla yaşamayı öğrenmenin gerektiğini ifade ettiler.

COVİD'DEN SIFIR ÖLÜM "İMKANSIZ"

Covid’den sıfır ölümün “imkansız” olduğunu belirten uzmanlar, önemli olanın, bu can kayıplarını gripten ölümlerin seviyesine indirmek olduğunu dile getirdiler.

İngiltere’de hükumetin danışma kurulunda yer alan Profesör Graham Medley, her gün salgın sebebiyle yüzlerce ölüm olmasının “kuvvetle muhtemel” olduğunu söyledi.

SENELİK 50 BİN ÖLÜM TOLARE EDİLEBİLİR

Buckingham Üniversitesi’nden Profesör Karol Sikora da “Tüm can kayıpları üzüntü vericidir. Ama Covid’e de diğer virüsler gibi alışmalıyız. Zira bu, toplumun bir parçası haline gelecek. Koronavirüsten ölümleri gripten ölümler seviyesine indirebilirsek bu başarı olur” dedi.

Cambridge Üniversitesi’nden epidemiyolog Dr. Raghib Ali de MailOnline’ın Covid-19’dan ölümlerde kabul edilebilir sayının kaç olduğu sorusuna, “Hükumet her sene 50.000 kadar ölümü tolare edebilir” cevabını verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...