HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Yaptırımların son aşamasındayız

Düzenleyen: /
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Yaptırımların son aşamasındayız
İran, Ruhani, Abd, Haber

DÜNYA Haberleri

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlarının son aşamasında olduklarını belirterek, yaptırımların kendi döneminde kalkmasını umduğunu açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Tahran'da Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da devam eden nükleer anlaşma müzakereleri ve yaptırımlarla ilgili konuşan Ruhani, yaptırımların son aşamasında olduklarını belirtti.

TRUMP'IN YAPTIRIMLARI YATIRIMLARI ENGELLEDİ

Ruhani, başka ülkelerden en az 50-60 milyar dolar kredi alıp yatırım yapma imkanına sahipken eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptırımlarının bunu engellediğini belirtti.

"YAPTIRIMLARIN KALKMASINI TEMENNİ EDİYORUZ"

Viyana'daki müzakerelere işaret eden İran Cumhurbaşkanı​​​​​​​, "Yaptırımların son aşamasındayız. Bu kelimenin ne kadar etkisiz olduğunu biliyorum. Yaptırımların kaldırıldığı noktaya gelmeliyiz artık. Bu hükümetin sonuna kadar yaptırımların kalkmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İç siyasete de değinen Ruhani, 18 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylıkların onaylanması ve propaganda sürecinde büyük haksızlıklar yapıldığını dile getirdi.

Üst üste iki dönem görev yaptığı için yeniden aday olamayan Ruhani, "Seçimler bizim için önemlidir. Sandıklara küsmemeliyiz. Sandık başına gidip oy kullanmalıyız." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...