ABD’de araştırma: Mesaiyi günde 5 saate indirmek verimliliği artırıyor

Düzenleyen:
ABD’de araştırma: Mesaiyi günde 5 saate indirmek verimliliği artırıyor

DÜNYA Haberleri

ABD'de yapılan bir araştırmada, mesailerin 5 saate indirilmesi verimliliği artırdığı ortaya konuldu. Bazı firmalarda gelirlerinin yüzde 50 arttığı yazıldı.

Ortalama bir Amerikalı günde 8,8 saat çalışıyor. Yeni bir araştırma, bu sürenin, olması gerekenden 3 saat fazla olduğunu gösteriyor.

Araştırmalara göre uzun süre çalışanlarda dikkat dağılıyor, motivasyon azalıyor ve daha çok hata yapılıyor. Bu sebeple çoğu şirket, günde 5 saatlik mesaiyi denedi.

KISA MESAİ VERİMLİLİĞİ YÜZDE 50 ARTIRDI

Uzmanlar ve şirket CEO’ları kısaltılmış mesaide verimliliğin arttığını, personelin moralinin yükseldiğini tespit etti.

ABD’de 5 saatlik mesaiye geçen şirketlerden biri Tower Paddle. 2015’te bu sisteme geçen şirkette işçiler sabah 8’den öğlen 1’e kadar hiç ara vermeden çalıştı. Şirket, verimlilikte yüzde 50 artış görüldüğünü açıkladı. 

KISA MESAİNİN KÖTÜ YANI YOĞUN STRES

Bazı yöneticiler ise 5 saatlik mesainin iş kültürüne zarar verdiği görüşünde. Kısaltılmış mesainin bir zararı da personelin işi zamanında bitirebilmek için yoğun stres yaşaması.

Bu durum uzun vadede dayanılmaz hale gelebiliyor. 5 saatlik mesaiye geçen bazı şirketlerde elemanların yüzde 44’ü işi bıraktı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...