HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kuzey Kore lideri Kim ekonomik zorlukları çözeceğine söz verdi

Düzenleyen: /
Kuzey Kore lideri Kim ekonomik zorlukları çözeceğine söz verdi
Kuzey Kore, Kim Jong-un, Haber

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında düştüğü ekonomik zorlukların üstesinden geleceklerine dair söz verdi.

Kuzey Kore resmi haber ajansına (KCNA) göre, iktidardaki Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi’nin 4 gündür devam eden genel kurul toplantısının kapanışında konuşan Kim Jong-un, koronavirüs salgını ve ABD yaptırımlardan olumsuz yönde etkilenen ülke ekonomisini iyileştirme sözü verdi.

ÜSTESİNDEN GELECEĞİNE YEMİN ETTİ

Bununla birlikte Kim, “devrimin önündeki güçlüklerin” üstesinden geleceklerine yemin etti.

Kim’in açıklamaları, ABD’nin Kuzey Kore Özel Temsilcisi Sung Kim’in Kuzey Kore’nin nükleer yapılanmasına ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere Güney Kore’ye gerçekleştirdiği ziyaretten kısa bir süre önce yayınlandı.

ABD Özel Temsilcisi Kim’in Japonya ve Güney Kore temsilcileri ile bir araya gelerek, Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan tamamen arındırılmasına yönelik çalışmalar yürütmesi bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...