Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İskoç taraftarlar 0-0’lık 'galibiyeti' kutladı

Düzenleyen:
İskoç taraftarlar 0-0’lık 'galibiyeti' kutladı

SPOR Haberleri

EURO 2020'de dün akşam İskoçya ile İngiltere karşı karşıya geldi. Wembley'de oynanan ve 0-0'lık beraberlik ile sonuçlanan maçın ardından Londra sokaklarında 'galibiyeti' kutlayan İskoçlardan 26'sı taşkınlık suçlamasıyla gözaltına alındı.

HABER MERKEZİ

İskoç taraftarlar, 16. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) D Grubu'nda Londra'daki Wembley Stadı'nda İngiltere ile 0-0 berabere kalınmasını sanki galip gelmiş gibi kutladılar.

20 BİN TARAFTAR LONDRA'YA AKIN ETTİ

İskoç taraftarlara 2.800 bilet satılmasına rağmen 20.000 taraftar Londra’ya akın etti. Kutlamalar kısa sürede şiddet olaylarına dönüştü, polis saldırı, uyuşturucu, silah bulundurma, ırkçı şiddet ve alkolün etkisiyle taşkınlık suçlamalarıyla 26 kişiyi gözaltına aldı.  Polis, şiddet olaylarını güçlükle bastırırken, kalabalıkların koronavirüs tedbirleri sebebiyle getirilen sosyal mesafe kurallarını ihlal etmeleri de tepki çekti.

İskoçya’nın bağımsızlık taraftarı Başbakanı Nicola Sturgeon da Twitter’da, “Ne kadar gurur verici ve cesur performans. İskoçya milli takımına aferin. Wembley'den yenilmeden ayrılıyoruz” mesajını paylaştı.

İskoç taraftarlar 0-0’lık 'galibiyeti' kutladı

REKABETİN 100 SENEYİ AŞKIN GEÇMİŞİ VAR

İskoçya ile İngiltere milli takımları arasındaki rekabetin 1883 senesine kadar giden bir geçmişi var. İskoçlar İngilizleri “Auld Enemy” (eski düşman) olarak tanımlıyorlar.

İskoç taraftarlar 0-0’lık 'galibiyeti' kutladı

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...