Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsveç'te 'sahte PCR testi' skandalı! Soruşturma başlatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsveç'te 'sahte PCR testi' skandalı! Soruşturma başlatıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç'te yaklaşık 100 bin kişiye sahte Covid-19 negatif PCR testi ile birlikte seyahat belgesi düzenlediği iddiasıyla birçok özel sağlık şirketi hakkında inceleme başlatıldı.

İsveç'te sahte PCR testi skandalı yaşanıyor. Ülkede, özel sağlık şirketlerinin yaklaşık 100 bin kişiye sahte PCR testi sattığı ve bu test sonuçlarına göre seyahat belgesi düzenlediği iddia edildi.

Aftonbladet gazetesinin haberine göre, milyonlarca dolarlık vurgun yapıldığı söylenirken, yurt dışına çıkacakların isteği doğrultusunda sahte negatif PCR testli seyahat belgesi düzenlendiği ileri sürüldü.

İNCELEME BAŞLATILDI

Olayı araştıran savcı Alexandra Bittner, dosyada gizlilik bulunduğunu ve var olan şüpheliler hakkında da inceleme başlatıldığını kaydetti.

SEYAHAT BELGESİ İÇİN ÖZEL SAĞLIK ŞİRKETLERİNE BAŞVURULUYOR

İsveç'te devlet hastaneleri ve sağlık ocaklarında PCR testi yapılıyor ancak seyahat belgeseli verilmiyor. Bu nedenle yurt dışına çıkacak olanlar özel sağlık şirketlerinde 150 avro karşılığı PCR testi yaptırıp seyahat belgesi alabiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...