Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Endonezya, 50 milyon doz BioNTech aşısı sipariş etti

Düzenleyen:
Endonezya, 50 milyon doz BioNTech aşısı sipariş etti

DÜNYA Haberleri

Koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama hızı tüm dünyada arttı. Son olarak Endonezya, Uğur Şahin ve Özlem Türeci tarafından bulunan Covid 19 aşısı BioNTech alacağını duyurdu.

Covid 19 salgını ile mücadelede önemli rol alan aşılamalar tüm dünyada hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Endonezya Sağlık Bakanlığı Covid-19 Aşıları Sözcüsü Siti Nadia Tarmizi, Endonezya'nın Uğur Şahin ve Özlem Türeci tarafından bulunan Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısından 50 milyon doz alacağını ve ilk sevkiyatın Ağustos ayında ülkeye gelmesinin beklendiğini aktardı.

Aşılar Ağustos ayında gelecek
Tarmizi, “Pfizer aşıları Ağustos ayından itibaren gelmeye başlayacak ve ayda 7,5 milyon ila 12 milyon doz arasında sevk edilecek" ifadelerini kullanarak, tedarikin doğrudan hükümet satın alımının bir sonucu olduğunu aktardı.


Endonezya’da vakalarda artış var
Güneydoğu Asya'nın en büyük ülkesi olan Endonezya’da, son haftalarda korona virüs vakalarında artış yaşandı. Ülke genelinde geçtiğimiz cuma günü 12 bin 990 vakanın tespit edilmesi ile Ocak ayı sonlarından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti. Yaklaşık 270 milyon nüfusu olan Endonezya’da, salgının başından bu yana 1 milyon 989 bin 909 vaka tespit edilirken, 54 bin 291 can kaybı yaşandı. Endonezya, Covid-19 salgınında Güneydoğu Asya'daki en yüksek can kaybına sahip olan ülke konumunda bulunuyor. Endonezya’da, gelecek yıla kadar 181,5 milyon kişinin Covid-19’a karşı aşılanması hedeflenirken, ülkede şu ana kadar 12,2 milyon kişiye iki doz aşı uygulandı.
 

Biontech'in bilinen yan etkileri
Çok yaygın olanlar:
Baş ağrısı
Eklem ağrıları
Kas ağrıları
Enjeksiyon bölgesinde ağrı
Yorgunluk
Üşüme
Ateş
Enjeksiyon bölgesinde şişlik
Daha az yaygın olan başka yan etkiler de görülebilir.
Yan etkiler, ikinci dozdan sonra daha yaygın şekilde görülebilir.




Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...