Rusya, ateş açtıkları İngiliz gemisinin görüntülerini paylaştı

Düzenleyen:
Rusya, ateş açtıkları İngiliz gemisinin görüntülerini paylaştı

DÜNYA Haberleri

Rusya ile İngiltere arasında bugün Karadeniz sularında sıcak anlar yaşandı. Ruslar, karasularını geçen İngiliz gemisine ateş açtıklarını açıkladı. İngilizler ise yalanladı. Bunun üzerine Rusya, geminin görüntülerini paylaştı ancak ateş açma anları yok.

İngiliz Kraliyet Donanmasına ait HMS Defender gemisi, saat 11.52'de Rusya sınırını geçti. Gemi, Fiolent Burnu'nda Rus karasularında üç kilometre ilerledi. Ruslar, gemiye sınırın ihlali durumunda silah kullanılacağı konusunda uyarı yaptı. İngilizler ise herhangi bir cevap vermedi. Bunun üzerine Rusların sınır devriye gemisi, İngiliz gemisine uyarı ateşi açtı. Dokuz dakika daha sonra da Su-24M savaş uçağı, dört OFAB-250 bombasıyla muhrip geminin seyir istikametinde uyarı amaçlı bombardıman uçuşu gerçekleştirdi. Saat 12.23'te İngiliz gemisi Rusya'nın karasularını terk etti. Savunma Bakanlığı, İngiltere Büyükelçiliği'nin askerî ataşesini olayın ardından bakanlığa çağırdı.

İNGİLİZLER YALANLADI

İngiltere Savunma Bakanlığı Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise "HMS Defender'a yönelik uyarı ateşi açılmadı. Kraliyet Donanması'na ait gemi, uluslararası hukuka uygun olarak Ukrayna kara sularından zararsız bir şekilde geçiş yapıyor" ifadeleri kullandı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Sözcüsü Max Blain de "Geminin üzerine ateş edildiğini veya geminin Rus sularında olduğunu söylemek yanlıştır" dedi.

ATEŞ GÖRÜNTÜSÜ YOK

Bu iddialar sonrası Rusya Savunma Bakanlığı, olaya ilişkin Rus savaş uçağı ve İnsansız hava aracı (İHA) tarafından çekilen görüntüleri yayımladı. Görüntülerde, savaş uçağının HMS Defender’a yaklaştığı görülürken uyarı atışının yapıldığı anlar ise yer almadı.
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...