HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Avustralya'da Delta varyantı yayılmaya devam ediyor!

Düzenleyen: /
Avustralya'da Delta varyantı yayılmaya devam ediyor!
Avustralya, Yeni Güney Galler, Gladys Berejiklian, Sidney, Haber

DÜNYA Haberleri

Avustralya’nın Yeni Güney Galler Eyaleti Başbakanı Gladys Berejiklian, Sidney'de ilk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantının yayılmaya devam ettiğini açıklayarak Sidney'de koronavirüs salgınının en korkunç zamanlardan birini geçirdiğini belirtti.

Avustralya’nın Yeni Güney Galler Eyaleti Başbakanı Gladys Berejiklian, koronavirüs ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

SALGININ EN KORKUNÇ DÖNEMİ

Yeni Güney Galler’in ve başkenti Sidney’in Kovid-19 salgını başladığından bu yana içinden geçtiği "en korkunç" dönemi yaşadığını vurgulayaran Berejiklian çok sayıda insanın Delta varyantıyla enfekte olduğunu belirtti.

Delta varyantının çok bulaşıcı olduğuna dikkati çeken Berejiklian fakat mevcut kısıtlamaların yeterli olduğu konusunda içlerinin rahat olduğunu ifade etti.

HAVALİMANINDAN YAYILMAYA  BAŞLADI 36 KİŞİYİ ENFEKTE ETTİ

Yeni Güney Galler Eyaleti Emniyet Müdür Yardımcısı Gary Worboys, yaptığı açıklamada, salgın zincirinin geçen hafta testi pozitif çıkan Sidney Havalimanı’nda görevli yabancı mürettebatı taşıyan bir sürücüden kaynaklandığını aktararak sürücüden kaynaklanan salgın zincirinin, 36 kişiyi enfekte ettiği bilgisini paylaştı.

Worboys, sürücünün aşı olmadığını ve maske takmadığını, bu nedenle hem kendisinin hem de işvereninin çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Avustralya'nın diğer eyaletlerinin sınırlarını başta Sidney olmak üzere, Yeni Güney Galler'in herhangi bir yerinden gelen yolculara kapattığı belirtilirken Yeni Zelanda’nın ise Yeni Güney Galler'den karantinasız seyahati en az 3 gün boyunca durdurduğu bildirildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...