İngiltere'de vaka sayısı artmaya devam ediyor

Düzenleyen:
İngiltere'de vaka sayısı artmaya devam ediyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de koronavirüsten dolayı günlük vaka ve can kaybı sayısı artış göstermeye devam ediyor.

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 20 bin 479 vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 4 milyon 775 bin 301'e ulaştığı belirtildi. 

23 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Ülkede son 24 saat içinde 23 kişinin hayatını kaybettiği, toplam can kaybının ise 128 bin 126'ya yükseldiği aktarıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Covid-19'a ilişkin aşı verilerine göre, toplamda 44 milyon 581 bin 771 kişinin aşının ilk dozunu aldığı, 32 milyon 721 bin 762 kişinin ise aşının her iki dozunu aldığı belirtildi.

FİLTRELİ YÜZ MASKESİ YÜZDE 100'E KADAR KORUYOR
Cambridge Üniversitesi Hastaneleri'nde Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) Vakfı'nın bir araştırmasına göre, sağlık çalışanlarının giydiği yüz maskelerinin kalitesi, korona virüs enfeksiyonun yayılmasında büyük etkiye sahip olduğu belirtildi. Yapılan araştırmada, FFP3 olarak bilinen ve en yüksek derecede filtreleme sağlayan maskelerden kullanmanın virüse karşı yüzde 100'e kadar koruma sağlayabileceği açıklandı.

Avrupa Standartlarına göre, FFP3 maskelerinin zararlı toz, duman ve ince partiküllere karşı koruma sağladığı biliniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...