İngiltere'de endişe büyüyor: Bu kış çok zor geçecek

Düzenleyen:
İngiltere'de endişe büyüyor: Bu kış çok zor geçecek

DÜNYA Haberleri

Hindistan varyantı ile boğuşan İngiltere'de günlük vaka sayısının artmaya başlaması ve hükumetin yakın zamanda normalleşmeye geçmeyi planlaması endişeye neden oldu. İngiltere Sağlık Başdanışmanı Whitty, "Bu kış çok zor geçecek. Bir yanda Covid vakalarında artış, diğer yanda grip" ifadelerini kullandı.

İngiltere’de Hindistan varyantı sebebiyle koronavirüs vakaları sürekli artıyor, günlük vaka sayısı 27 binlerde seyrediyor. 19 Temmuz’da normalleşmeye geçmeyi planlayan ülkede, tam açılmanın vakaları büsbütün artırmasından endişe ediliyor.

"BU KIŞ ZOR OLACAK"

Hükumetin Sağlık Başdanışmanı Prof. Dr. Chris Whitty de bu kış ülkede yaşanabileceklerle ilgili olarak olumsuz bir tablo çizdi. Whitty, "Bu kış kaçınılmaz bir şekilde zor geçecek. Milli Sağlık Hizmetleri (NHS) kurumu muhtemelen bir yandan artan Covid vakalarıyla, diğer taraftan da grip gibi solunum yolu rahatsızlıklarına yol açan diğer virüslerle uğraşacak. Gerçekçi olmamız lazım, bu kış NHS için çok zor olacak" dedi.

Salgının arttığı bir sırada koronavirüs tedbirlerinin kaldırılıp kaldırılmaması konusunda İngiltere hükumetinin bilimsel danışma grubu SAGE’de de görüş ayrılığı bulunduğunu belirten Profesör Whitty, açılmanın ertelenmesinin kışın üçüncü dalgaya yol açabileceğini ve salgında çok daha zirve noktalara ulaşılabileceği tahmininde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...