Almanya'da 'günde 100 bin vaka' uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Almanya'da 'günde 100 bin vaka' uyarısı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Almanya'da aşılama sayısı artmadığı müddetçe ülkedeki vaka sayısının 9 hafta sonra günde 100 bine çıkabileceğinden endişe ettiğini dile getiren Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun, aşı yaptırmayanlara çeşitli kısıtlamalar getirilebileceğinin de sinyalini verdi.

İki ay boyunca günlük vaka sayısında istikrarlı bir düşüş elde eden Almanya'da Delta varyantının etkili olması ile birlikte vaka sayıları tekrar artışa geçti. Salgının seyrine yönelik endişelerini dile getiren Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun, nüfusun neredeyse yarısının koronavirüse karşı tamamen aşılanmış olmasına rağmen vakaların her hafta yüzde 60 arttığına dikkat çekti.

EKONOMİDE KAOSA YOL AÇABİLİR

Braun, "Delta mutasyonu bu hızla yayılmaya devam ederse ve buna çok yüksek bir aşılama oranı ya da davranış değişikliği ile karşı koymazsak yalnızca 9 haftada 850 (100 bin kişi başına) insidansa sahip oluruz. Bu, günde yaklaşık 100 bin yeni enfeksiyona eşittir" diyerek bu durumun da birçok insanın karantinaya girmesine ve ekonomide kaosa yol açacağını ifade etti.

AŞI OLMAYANLARA 'KISITLAMA' SİNYALİ

Almanları aşı olmaya çağıran Braun, aşı olmayı reddedenlerin bazı kısıtlamalarla karşılaşması gerekebileceğini söyledi. Aşı yaptırmayanlara test zorunluluğu gibi bazı kısıtlamalar getirebileceklerinin sinyalini veren Braun, aşılanmamış kişilerin restoran, sinema ve stadyum gibi bazı yerlere giremeyebileceğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...