HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Libya göçmen faciası, 57 kişi boğularak can verdi

Düzenleyen: /
Libya göçmen faciası, 57 kişi boğularak can verdi
Libya, Göçmen, Öldü, Boğuldu, Haberler, Haber

DÜNYA Haberleri

Acı bilançoyu Uluslararası Göç Örgütü (IOM) verdi, Akdeniz'de Libya açıklarında bir botun batması sonucu en az 57 düzensiz göçmenin boğularak can verdiği bildirildi.

Libya'dan feci bir haber geldi, göçmenleri taşıyan bot alabora oldu. Açıkla Birleşmiş Milletler'in göç örgütü IOM'un Sözcüsü Safa Msehli tarafından yapıldı. Libya'nın liman kenti Al Khums açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir botun alabora olması sonucu en az 57 kişinin boğularak can verdiği bildirildi.

ÖLENLERDEN 20'Sİ KADIN 2'Sİ ÇOCUK

Msehli, balıkçılar ve sahil güvenlik tarafından kıyıya getirilen hayatta kalanlara göre, boğulanlar arasında en az 20 kadın ve iki çocuğun olduğunu aktarıldı. Afrika'da yoksulluk, kuraklık, çatışmalar ve diğer nedenlerden dolayı her yıl Libya üzerinden Avrupa sahillerine ulaşmaya çalışan binlerce düzensiz göçmen trajedisiyle karşılaşılıyor.





Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...