Çin'de selleri haber yapan gazeteciler ölümle tehdit edildi!

Düzenleyen:
Çin'de selleri haber yapan gazeteciler ölümle tehdit edildi!

DÜNYA Haberleri

Çin'de yaşanan sel olayları, yabancı basın kuruluşları tarafından haberleştirildi. Bunu haber yapan gazetecilerin ülkede ölümle tehdit edildiği ileri sürüldü.

Çin Yabancı Muhabirler Kulübü (FCCC), Çin hükûmetine şok suçlamalarda bulundu. FCCC, ülkede meydana gelen son selleri haber yapan çeşitli yabancı medya kuruluşlarından gazetecilerin bölge halkı ve sosyal medya üzerinden taciz edildiği aktarıldı. Kulüb, bu gazetecilern İngiliz BBC ve Amerikan Los Angeles Times çalışanları olduunu söyledi. Yabancı medya kuruluşu çalışanlarına yönelik taciz ve tehditlerin bazı resmi kurumlar tarafından da körüklendiğini aktaran FCCC, "Çin'in iktidardaki Komünist Partisine bağlı örgütlerin söylemleri, ülkedeki yabancı gazetecilerin fiziksel güvenliğini doğrudan tehlikeye atıyor ve özgür haberciliği engelliyor" dedi. BBC de "Yabancı gazetecileri tehlikeye atmaya devam eden bu saldırıları durdurmak için Çin hükûmeti tarafından derhal harekete geçilmelidir" açıklamasında bulundu. FCCC ayrıca, yabancı medya için çalışan Çin vatandaşlarının da tehdit edildiğini ve çevrimiçi ihanetle suçlandığını bildirdi.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...