İngiltere, İran'ın İsrail'e saldırısını affetmedi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İngiltere, İran'ın İsrail'e saldırısını affetmedi

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltere hükümeti, perşembe günü Umman açıklarında İsrail petrol tankeri The Mercer Street’e yapılan ve biri İngiliz, diğeri Rumen olmak üzere iki mürettebatın öldüğü saldırıya ne şekilde karşılık vereceğini değerlendiriyor.

Konuya ilişkin açıklama yapanABDve İsrail ile birlikte hareket eden İngiltere’de bir savunma bakanlığı yetkilisi, bir dizi seçeneğin masada olduğunu ama en kuvvetli ihtimalin İran’a yönelik siber saldırılar gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Yetkili, “Saldırıyı kimin yaptığı belli olmayacak ama herkes, bir İngiltere vatandaşının öldürülmesinin  asla cezasız kalmayacağını görecek” dedi. Bir İngiltere dışişleri bakanlığı yetkilisi de, “Bir İngiliz öldürüldü. Belli bir çizginin geçilmemesi gerektiğini açık bir şekilde göstermeliyiz” diye konuştu. İngiliz The Mirror gazetesi ise bölgedeki İngiltere özel kuvvetlerinin “öldür ya da yakala” görevleri gerçekleştirmek üzere takviye edildiğini bildirdi. İran saldırıyla alakasının olmadığını iddia ediyor ve suçlamaları reddediyor. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...