Covid aptallaştırıyor! Enfeksiyon geçirenlerin IQ’su düştü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Covid aptallaştırıyor! Enfeksiyon geçirenlerin IQ’su düştü

DÜNYA Haberleri  / İHA

İngiltere'de yapılan araştırmalara göre Covid-19 geçiren 13.000 kişi üzerinde yapılan incelemelerde hastaların IQ’larının 7 puan düştüğü görüldü.

İngiltere’de zeka testleri yapan The Great British Intelligence Test kurumu, geçen sene ocak ayıyla aralık ayları arasında 81.337 kişinin IQ’sunu inceledi. Test yapılanlardan 13.000’i koronavirüs geçirmiş.

Covid’e yakalanıp iyileşenler, hastalığa hiç yakalanmayanlara göre problem çözme, planlama ve akıl yürütmede güçlük çekti.

Araştırmada Covid-19'un, hastalığın şiddetine göre IQ'da daha fazla tesir bıraktığı belirlendi.

Mesela hastanede solunum cihazına bağlanan hastaların IQ’ları 7 puan birden düştü.

Covid’den haftalarca hatta aylarca yatan hastalarda “beyin sisi” denilen vaka daha önce görülmüştü. Bazıları günlük olayları hatırlama hatta sohbet etme kabiliyetlerini de kaybedebiliyor. Hastalığın, insan idraki üzerinde uzun vadede, felç ya da iç kanamaların beyinde bıraktığı kalıcı etkiler gibi bir etki bırakmasından endişe ediliyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...