ABD hastaneye yatışlara karşı en etkili Covid-19 aşısını açıkladı

Düzenleyen:
ABD hastaneye yatışlara karşı en etkili Covid-19 aşısını açıkladı

DÜNYA Haberleri

ABD'de yapılan bir araştırmada, koronavirüs sebebi ile hastaneye yatışlara karşı en etkili aşının Moderna olduğu gözler önüne serildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) araştırması, koronavirüs aşıları ile ilgili önemli detayları ortaya koydu.

MODERNA YÜZDE 93 KORUMA İLE ZİRVEDE

ABD merkezli ilaç firması Moderna'nın Covid-19 aşısının hastaneye yatışlara karşı yüzde 93 koruma sağladığını ortaya koydu.

11 Mart ve 15 Ağustos tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen araştırmada, Moderna'nın ardından bu oranın diğer Covid-19 aşılarından Pfizer-BioNTech'te yüzde 88, Johnson & Johnson 'da ise yüzde 71 olduğu anlaşıldı.

TÜM AŞILAR ÖNEMLİ KORUMA SAĞLIYOR

Araştırma raporunda, "Bu veriler, aşı ile koruma seviyelerinde bazı farklılıklar olduğunu gösterse de onaylanmış tüm Covid-19 aşıları hastaneye yatışlara karşı önemli koruma sağlıyor." ifadesine yer verildi.

Moderna aşısına, Pfizer-BioNTech'in acil kullanım izninden kısa bir süre sonra Aralık 2020'de ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından acil kullanım onayı verilmişti.

Bununla birlikte Pfizer-BioNTech, ağustos ayında FDA kuruluşundan aldığı belgeyle tam onay almış tek Kovid-19 aşısı olma özelliğini koruyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...