HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Açık denizde yaşam savaşı: Anne çocukları için kendini feda etti

Düzenleyen: /
Açık denizde yaşam savaşı: Anne çocukları için kendini feda etti
Venezuela, , Haber

DÜNYA Haberleri

Venezuela açıklarında batan bir teknedeki anne ve 2 çocuğu açık denizde günlerce hatta kalmak için mücadele etti. Anne çocuklarını emzirerek hayatta kalmalarını sağlarken, kendisi ise dehidrasyon sebebiyle öldü.

Venezuela fedakar anne Mariely Chacon'yi konuşuyor. 

Chacon ve ailesi 3 Eylül günü ıssız bir ada olan La Tortuga'ya gitmek üzere bir tekne gezisi düzenledi. Aynı rotada onlarla birlikte başka bir tekne daha seyahat halindeydi. Gezi başladıktan kısa bir süre sonra, teknelerden birinde elektrik arızası olduğu bildirildi. Tekne arızayı giderdikten sonra yeniden yola çıktı ancak şiddetli dalgalar arasında kalan gemi ikiye bölündü. Yolcular ise denizde 70 mil açıkta kaldı.

ÇOCUKLARINI EMZİREREK HAYATA TUTTU

Altı yaşındaki oğlunu ve iki yaşındaki kızını hayatta tutmak için çaresizce çabalayan anne çocuklarını emzirerek hayatta tuttu. Yetkililerin aktardığı bilgiye göre hayatta kalabilmek için kendi idrarını içti. Tüm kurtulma çabalarına rağmen, Chacon şiddetli sıcak çarpması ve dehidrasyon sonucu hayatını kaybetti.

ÖLÜ ANNELERİNE SARILMIŞ HALDE BULUNDULAR

Talihsiz annenin çocuklarını emzirdiği sırada dehidrasyonun tetiklendiği ve bu sebeple organ yetmezliği yaşadığı kaydedildi. Gemi kazasından dört gün sonra çocuklar, küçük bir cankurtaran sandalında ölü annelerinin cesedine sarılmış halde bulundu.

Venezüella'nın başkenti Karakas'taki bir hastaneye götürülen çocuklar burada birinci derece yanıklar, dehidrasyon ve travma sonrası stres nedeniyle tedaviye alındılar. 

Çocukların dadısı ise tekne kazasından sağ çıktı. Fakat 25 yaşındaki genç kadın da yüksek düzeyde dehisrasyon, uyuşukluk ve travma sonrası stres bozukluğundan tedavi görmeye başladı.

BABA VE DİĞER 3 KİŞİ HALA KAYIP

 

Öte yandan çocukların babası Remis Clambor ve teknede bulunan diğer 3 kişi hala bulunamadı. Hayatını kaybeden anne Chacon için, geçtiğimiz hafta cenaze töreni düzenlendi. Binlerce kişi, anne Chacon'a fedakarlığı nedeniyle saygı duruşunda bulundu.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...