HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

DSÖ Sözcüsü'nden aşı karşıtlarına tepki: Bu bir ayrıcalık, değerini bilin

Düzenleyen: /
DSÖ Sözcüsü'nden aşı karşıtlarına tepki: Bu bir ayrıcalık, değerini bilin
Koronavirüs, Covid-19, Dsö, Margaret Harris, Haber

DÜNYA Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, aşı karşıtlarına tepki göstererek, bir aşıya erişimi olan herkesin bunun bir hediye olduğunu anlaması gerektiğini ve bunun bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, koronavirüs aşısına karşı çıkan insanların sosyal medya yerine güvenilir bilimsel kaynakları dikkate alması gerektiğini söyleyerek, salgında ölenlerin yüzde 99'unun aşısını yaptırmayanlar olduğunu açıkladı.

Sözcü Harris, aşıların etkililiklerine ilişkin gelen sorulara, "Evet, (aşılar) işe yarıyorlar. Hem de çok işe yarıyorlar" cevabını verdi.

DSÖ Sözcüsü'nden aşı karşıtlarına tepki: Bu bir ayrıcalık, değerini bilin

"ÖLENLERİN YÜZDE 99'U AŞISIZ"

Aşıların, hastaneye yatışları, ağır hastalıkları ve ölümü önlemek için tasarlandıklarını belirten Harris, "Dolayısıyla bunu çok iyi yapıyorlar. Nüfusa baktığımızda, ne yazık ki hastanede yatanların, daha da üzücü bir şekilde ölenlerin, aşı kapsamı çok yüksek olan ülkelerde bile büyük çoğunluğu yüzde 99'u aşısız" diye konuştu.

Harris, Covid-19 aşılarına erişimin olduğu ülkelerde aşı yaptırmamanın büyük bir trajedi olduğunu vurgulayarak, "Biliyorsunuz sürekli aşıya erişimi olmayan pek çok ülke olduğunu söylüyordum. Bir aşıya erişiminiz varsa, bunun harika bir hediye olduğunu anlayın. Bu büyük bir ayrıcalıktır." değerlendirmesinde bulundu.

"SOSYAL MEDYAYI DİNLEMEYİN"

Covid-19 aşılarıyla ilgili özellikle sosyal medyada çıkan haberlerden birçok kişinin endişelendiğini belirten Harris, aşılarla ilgili en sağlıklı bilgilerin güvenilir kaynaklardan edinilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Harris, DSÖ ve ülkelerin sağlık bakanlıklarının internet sitelerinde aşıların güvenilirliğiyle ilgili "muazzam miktarda" bilgi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sosyal medyadaki şeyleri dinlemeyin. Güvenilir kaynaklara başvurun. Öğrenmek için mutlaka sorularınızı sorun. Evet, ama aynı zamanda aşınızı olun. Bir aşıya erişimin varsa bu dünyadaki şanslı insanlardan birisin. Hala bu ayrıcalığa sahip olmayan o kadar çok insan var ki."

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...