HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FDA 3. doza onay verdi: 65 yaş ve üstüne uygulanacak

Düzenleyen:
FDA 3. doza onay verdi: 65 yaş ve üstüne uygulanacak
Biontech, Abd, Fda, Koronavirüs, Aşı, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısı için beklenen kararı çıkardı. Aşının 3. dozunun 65 yaş ve üzerinin ve kronik rahatsızlığı olanların kullanımı için onaylandığı açıklandı.

Tüm dünyanın büyük bir merakla beklediği, birçok ülkenin ve DSÖ'nün bile kararlarını çoğu zaman uyguladığı FDA'dan BioNTech'in 3. doz kullanımı için beklenen onay geldi. Aşının üçüncü dozunu, 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunanlar ve riskli işlerde çalışanlar için onayladığını duyurdu. ABD'nin Hastalık Kontrol ve Öneme Merkezleri'nden (CDC) ise üçüncü doz ile ilgili karar alması bekleniyor.

FDA 3. doza onay verdi: 65 yaş ve üstüne uygulanacak

İKİNCİ DOZDAN 6 AY SONRA

Duyuruda aşının üçüncü dozunun, ikinci dozdan altı ay sonra yapılması tavsiye edildi.

ABD Başkanı Joe Biden geçen ay FDA ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) onay vermesi durumunda 16 yaş ve üzeri herkese üçüncü doz aşı yapılmasını planladıklarını açıklamıştı.

CDC’den bu hafta üçüncü doz konusunda karar bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...