Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bir devrin sonu

Bir devrin sonu

DÜNYA Haberleri

16 yıldır Almanya'yı yöneten Başbakan Angela Merkel’in yeniden aday olmadığı seçimlerde hem yeni başbakan hem de milletvekilleri seçilecek

Almanya'da halk, genel seçimlerde 20. Dönem Federal Meclisi ve dolayısıyla yeni hükûmeti belirmek için bugün sandık başına gidecek. 60,4 milyon seçmenin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını gölgesinde oy kullanacağı seçimlerde halk 16 eyalette kurulan 85 bin sandıkta oy kullanacak. Ülke genelinde 299 seçim bölgesinde 650 bin seçim görevlisi çalışacak.

MERKEL, OYUNU MEKTUPLA KULLANDI
Ülkeyi 16 yıldır yöneten Başbakan Angela Merkel’in yeniden aday olmadığı seçimlerde başbakanlık için, Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin adayı 60 yaşındaki CDU Genel Başkanı Armin Laschet, SPD’den 63 yaşındaki Maliye Bakanı Olaf Scholz ve Yeşillerden 40 yaşındaki partinin Eş Başkanı Annalena Baerbock yarışıyor. Laschet, oyunu seçim bölgesi Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Aachen şehrinde, Scholz ve Baerbock ise Brandenburg eyaletinin Potsdam şehrinde kullanacak. Başbakan Merkel ise oyunu daha önce mektupla kullanmıştı.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...