Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya’da nefes kesen seçim

Almanya’da nefes kesen seçim

DÜNYA Haberleri

Almanya’da halk, 20. Dönem Federal Meclisi (Bundestag) belirlemek için sandık başına gitti. Yaklaşık 60,4 milyon seçmenin bulunduğu ve Başbakan Angela Merkel'in aday olmadığı genel seçimlere 47 parti katıldı.

Sandık çıkış anketine göre, Sosyal Demokrat Parti (SPD) az farkla Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin önünde yer aldı. Alman ARD televizyon kanalının yayınladığı sandık çıkış anketine göre SPD, oyların yüzde 25,8'ini aldı. SPD böylelikle 2017’de yapılan seçimlere göre oylarını 5 puan artırdı.

Yeşiller Partisi ise 4 yıl önceki seçimlere göre oy oranını 6,1 puan artırıp yüzde 15'e ulaştı.
SPD'nin şansölye adayı Olaf Scholz, ilk seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından partililere hitaben yaptığı konuşmada, "Halkımız, başbakan olarak Olaf Scholz'u görmek istiyor" dedi.

CDU/CSU'nun başbakan adayı Armin Laschet ise "Henüz elimizde güvenilir rakamlar yok. Ancak bu sonuçtan memnun olmadığımızı şimdiden söyleyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...