Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hindistan'da sel ve heyelan felaketi: Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Hindistan'da sel ve heyelan felaketi: Ölü ve yaralılar var

DÜNYA Haberleri  / İHA

Hindistan’ın güneyinde Kerale eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar sonucu sel ve heyelan meydana gelirken yaşanan afette 18 kişinin hayatını kaybettiği onlarca kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Hindistan’ın güneyinde Kerale eyaletinde şiddetli yağış sonucu sel ve heyelan meydana geldi. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada afetler sonucunda 18 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin de kaybolduğu açıklandı. Hindistan ordusu, hava kuvvetleri ve donanmanın da katıldığı arama kurtarma çalışmaları son sürat devam ediyor.

HÜKÜMETİN TÜM KURUMKARI GÖREVLENDİRİLDİ

Kerala eyaleti Başbakanı Pinarayi Vijayan, hükümetin tüm kurumlarının afet bölgelerindeki insanları kurtarmak ve toprak kayması ve sel riski olan bölgelerde yaşayanları tahliye etmek için görevlendirildiğini söyledi. Eyalet yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise, etkilenen bölgelerde barınaklar kurulduğu belirtilerek, Covid-19 salgını nedeniyle maske ve sosyal mesafe kuralına uyulması çağrısı yapıldı. Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD) bugün yaptığı açıklamada, önümüzdeki 24 saat boyunca yağışların hafif ve orta dereceli olarak süreceğini bildirdi. 

                                        

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...