HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kudüs'te yaralanan Filistinlilerin sayısı yükseliyor

Düzenleyen: /
Kudüs'te yaralanan Filistinlilerin sayısı yükseliyor
İsrail, Haber

DÜNYA Haberleri

İsrail güçlerinin Kudüs'te Mevlit Kandili'ni kutlayan Filistinlilere müdahalesinde yaralanan kişilerin sayısının 130'a yükseldiği, 22'den fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İsrail güçleri, işgal altındaki Kudüs'te Hz. Muhammed'in doğumunun yıl dönümü olan Mevlit Kandili'ni kutlayan Filistinlilere saldırdı. Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı (Bab el-Amud) ve çevresindeki bölgelerde Filistinlilere müdahale eden İsrail güçleri, göz yaşartıcı gaz, ses bombaları ve tazyikli su kullandı.

15 ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI

Öğle saatlerinden bu yana devam eden olaylarda aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 130 Filistinlinin yaralandığı, 22'den fazla Filistinlinin ise gözaltına alındığı bildirildi. Filistinli Avukat Nasser Odeh yaptığı açıklamada, yaşları 13 ile 15 arasında değişen 15 çocuğun gözaltına alındığını kaydetti.

Odeh, gözaltına alınan çocukların Kudüs'teki Salah El-Din Caddesi'ndeki polis karakolunda halen tutuklu bulunduğunu ifade etti. Yerel kaynaklar ise, İsrail güçlerinin Kudüs'teki Sahira Kapısı bölgesinde genç Rami Al-Razem'i tutukladığı sırada gerçek mermi ile ateş açığını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...