Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzayda 12 gün film çeken Rus yönetmenin yeni rotası Ay ya da Mars

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Uzayda 12 gün film çeken Rus yönetmenin yeni rotası Ay ya da Mars

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Uzayda çekilecek ilk uzun metraj filmin yapımı için Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 12 gün boyunca çekim yapan ve dünyaya dönen Rus ekip, film çekimlerine devam edeceklerini söyleyerek yeni rota için Ay ve Mars olabileceğinin sinyallerini verdi.

Ekibiyle beraber 12 gün Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalan ve 30 saatin üzerinde film çeken Rus yönetmen Klim Shipenko, şimdi sıranın Ay’da hatta Mars’ta film çekmek olduğunu söyledi. Shipenko ve aktris Yulia Peresild pazar günü dünyaya dönmüştü. “The Challenge” adındaki yapım, ilk uzay filmi olarak gösteriliyor. Rus medyası bunu dünya çapında bir başarı olarak aktardı.

"FİLMİN ÇEKİMLERİ YIL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK"

Shipenko, basın toplantısında Ay’da çekim yapılmasının mümkün olup olmadığı sorusuna, “Biz buna hazırız. Uzay filmlerinin uzayda çekilebileceğine inanıyoruz. Ay ise Ay’a gideriz, Mars ise Mars’a gideriz” cevabını verdi. İstasyondaki mürettebatın da filme iştirak ettiğini söyleyen Shipenko, yerçekimsiz ortamda çekim yapmanın çok zor olduğunu, bunun sinema yapmak için kendisine yeni yollar öğrettiğini dile getirdi. Filmde kozmonotun hayatını kurtarmak için uzaya seyeahat eden bir doktoru canlandıran Peresild de, “Her saniyesi büyük bir keşifti” ifadesini kullandı. Filmin çekimleri yıl sonuna kadar devam edecek. Uzay sahneleri muhtemelen filmin sonundaki 25-35 dakikayı oluşturacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...