Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Kore'de “Squid Game” isyanı!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Güney Kore'de “Squid Game” isyanı!

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Güney Kore’de binlerce işçi sendikası işçi haklarının iyileştirilmesi talebin için şehirde protesto yaptı. Çeşitli kostümler giyen protestocular Squid Game karakterler gibi mücadele ettiklerini söyleyerek dizideki gibi giyindi.

Dünya genelinde seyredilme rekorları kıran Netflix'in yeni dizisi “Squid Game” (Kalamar Oyunu), Güney Kore'yi karıştırdı. Ülkenin ekonomisi alttan altta eleştiren dizi, işçileri gaza getirerek sokağa dökülmesine sebep oldu. Güney Kore Sendikalar Konfederasyonu'nun yaklaşık 80 bin üyesi, 13 farklı şehirde gösteri düzenledi. Yalnızca başkent Seul'de 27 bin kişi toplandı. 12 bin polis, mitinglerin çoğunun gerçekleştiği Gwanghwamun Plaza ve çevresinde görevlendirildi.

Güney Kore'de “Squid Game” isyanı!

"DİZİDEKİLER GİBİ MÜCADELE VERİYORUZ"

İşçiler, Squid Game'deki karakterler gibi mücadele ettiklerini söyleyerek onlar gibi giyindi. Göstericiler, hükûmete düzensiz işçiler için daha iyi çalışma şartları sağlama ve asgari ücret zam yapma çağrısında bulundu.

Güney Kore'de “Squid Game” isyanı!

"GÜNEY KORE'NİN KARANLIK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI"

Öte yandan, Squid Game ile Güney Kore'nin karanlık yüzü de ortaya çıktı. Diziyle birlikte ülkedeki zengin fakir arasındaki uçurum gözler önüne serildi. Ayrıca Kuzey Kore'den kaçanlar, göçmen sömürüsü, kurumsal ve siyasal yandaş kayırma, kadın şiddeti de Squid Game'in işlediği bir diğer konular.

Güney Kore'de “Squid Game” isyanı!

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...