Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de kuru soğan yüzünden 650 kişi salmonella salgınına yakalandı

Düzenleyen:
ABD'de kuru soğan yüzünden 650 kişi salmonella salgınına yakalandı

DÜNYA Haberleri

ABD'de 650 kişi kuru soğandan kaynaklanan salmonella salgınına yakalandı. Salgının, ağustosta ithal edilen beyaz ve kırmızı soğanlardan kaynaklandığı belirlendi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ağustos ve eylülde salmonella (bakteri) tespit edilen 650 kişiden 129'unun hastaneye kaldırıldığını, vakaların önemli bölümünün Texas ve Oklahoma eyaletlerinde görüldüğünü açıkladı.

SOĞANLAR MEKSİKA'DAN GELDİ
Salgının Meksika'nın Chihuahua şehrinden ağustosta ithal edilen beyaz ve kırmızı soğanlardan kaynaklandığı tespit edildi.

SALMONELLA NEDİR?
Bağırsak sistemini etkileyen Salmonella bakterisi, vücut direncini düşürerek ishal, ateş ve kusmaya neden oluyor. Bakteri, su veya dışkı teması gerçekleşmiş gıdaların tüketilmesiyle insanlara bulaşabiliyor. Uzmanlar, bakteriyi yok etmek için özellikle tavuk gibi gıdaların yüksek ısıda en az 10 dakika pişirilmesini öneriyor.




Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...