Moldova'daki enerji krizi OHAL kararı aldırdı

Düzenleyen:
Moldova'daki enerji krizi OHAL kararı aldırdı

DÜNYA Haberleri

Moldova Parlamentosu, enerji sektöründeki kriz ile ilgili olağanüstü hal ilan edilmesini onayladı.

Moldova'daki enerji krizinin ardından hükümet OHAL kararı aldı. Moldova hükümetinin önerisi üzerine parlamento genel kurulunda yapılan oylamada, 101 milletvekilinden 55'inin "evet" oyuyla ülkede 22 Ekim'den itibaren 30 günlüğüne olağanüstü hal (OHAL)  ilan edilmesi kararı alındı. Olağanüstü hal esnasında hükümet, doğal gaz alımı için hızlandırılmış bir rejim getirecek, bunun için bütçeden para ayrılacak ve ülkeye doğal gaz sağlamak için hızlı adımlar atılmasına yönelik kararlar alınacak.

DOĞAL GAZ İTHALATI GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
Moldova ve Rus enerji şirketi Gazprom arasında 30 Eylül'de sona eren doğal gaz sözleşmesinin uzatılması konusunda henüz bir anlaşmaya varılamamıştı. Mevcut anlaşma bir ay uzatılmış, Moldova ekim ayında bin metreküp doğal gazı 790 dolardan almıştı. Eylül ayında ise 550 dolara aynı miktardaki gazın alımı gerçekleşmişti. Kişinev yönetimi, Romanya, Ukrayna ve diğer ülkelerle doğal gaz ithalatı konusunda müzakereler yürütüyor.





Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...