HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

DSÖ: Dünyada 180 bin sağlık çalışanı Covid'den öldü

Düzenleyen: /
DSÖ: Dünyada 180 bin sağlık çalışanı Covid'den öldü
Dünya Sağlık Örgütü, Koronavirüs, Haber

DÜNYA Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya çapında Covid-19 nedeniyle 80 bin ila 180 bin sağlık çalışanının öldüğünün tahmin edildiğini açıkladı.

Osman Sağırlı

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) ortak kuruluşlarla birlikte yayımladığı yazılı açıklamada salgının başlangıcından bu yana sağlık ve bakım çalışanları için oluşan riskin boyutu değerlendirildi.

Açıklamada, sağlık ve bakım çalışanlarının geçen yıldan bu yana sadece Covid-19 sebebiyle değil artan iş yükleri sonucu psikolojik yıpranma, stres ve yorgunluk gibi sebeplerle yıprandıkları ifade edildi. Açıklamada, DSÖ’nün hazırladığı ön rapordaki tahminlere göre Ocak 2020-Mayıs 2021 döneminde dünyada 80 bin ila 180 bin sağlık ve bakım çalışanının Covid-19 yüzünden hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

Dünya genelinde Covid-19 aşılama oranlarındaki adaletsizliğe dikkatin çekildiği açıklamada sağlık çalışanlarına aşılamalarda mutlaka öncelik tanınması gerektiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...