HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kolombiya'da ünlü uyuşturucu karteli lideri 'Otoniel' yakalandı

Düzenleyen: /
Kolombiya'da ünlü uyuşturucu karteli lideri 'Otoniel' yakalandı
Kolombiya, , Haber

DÜNYA Haberleri

Kolombiya'nın azılı suçlularından, uyuşturucu karteli lideri yakalandı Otoniel lakaplı Dairo Antonio Usuga, asker ve polisin ortak operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı.

Asker ve polisin Kolombiya'nın kuzeybatısındaki Necocli kasabasında düznelediği ve "Osiris" adı verdiği operasyonla ünlü uyuşturucu çetesi lideri yakalandı. Kolombiya'da en çok aranan uyuşturucu kaçakçılarından "Otoniel" lakaplı Dairo Antonio, askerler tarafından helikopterle götürüldü.

ESCOBAR'DAN SONRA ELE BAŞLARINA VURULMUŞ EN BÜYÜK VURGUN
Ülkenin kuzeybatısındaki Necocli kasabasında, "Osiris" adı verilen operasyonda ele geçirilen Clan del Golfo örgütünün elebaşı Otoniel, askerler tarafından helikopterle götürüldü. Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Otoniel'in yakalanmasının, 2 Aralık 1993'te ölü ele geçirilen uyuşturucu baronu Pablo Escobar'dan bu yana örgüt elebaşlarına vurulmuş en büyük darbe olduğunu açıkladı.

Kolombiya'da ünlü uyuşturucu karteli lideri 'Otoniel' yakalandıÜnlü suç çetesi liderinin yakalanması için başına ödül konmuştu.

Suç örgütü Clan del Golfo üyelerine seslenen Duque, "Bu örgüte bağlı olanlara sesleniyorum. Aksi takdirde başınıza gelecek olan şey bellidir. Hemen adalete teslim olun, hukukun gücü her şeyin üstündedir. " ifadesini kullandı. Duque, Otoniel'in dünyanın en çok korkulan uyuşturucu kaçakçısı olduğuna dikkati çekerek, "Polislerin, askerlerin, sosyal liderlerin katili ve aynı zamanda genç yaştakilerin silah altına alınmasının sorumlusu olan kişidir. Güvenlik güçlerinin titiz ve müşterek operasyonuyla yakalandı." dedi.

YAKALANMASI İÇİN 800 BİN DOLAR ÖDÜL KONMUŞTU
Otoniel'in onlarca cinayet, adam kaçırma, suç örgütü kurma, uyuşturucu kaçakçılığı dahil 120 suçtan yargılanacağı kaydedildi. Asker ve polis tarafından uzun süredir aranan Otoniel için 800 bin dolar ödül konulmuştu.

ABD'nin, dünyanın en tehlikeli uyuşturucu kaçakçıları arasında gösterdiği Otoniel, bu ülkeye tonlarca kokain göndermekle de suçlanıyordu.

Otoniel, 2012'de operasyonda güvenlik güçlerince öldürülen kardeşi Juan de Dios'un yerine suç örgütünün başına geçmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...