HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail'den Batı Şeria'da 1355 konut için ihale planı

Düzenleyen:
İsrail'den Batı Şeria'da 1355 konut için ihale planı
İsrail, Batı Şeria, Filistin, Haber

DÜNYA Haberleri

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine 1355 yeni konutun inşa edilmesi için ihale açılacağını açıkladı.

İsrail, Batı Şeria'da 1355 yeni konutun inşa edilmesi için ihale açacağını duyurdu. İsrail İskan Bakanı Zeev Elki, Walla News sitesinde yer alan açıklamasında, "Yahuda ve Samiriye'deki Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesi Siyonist vizyon açısından gerekli ve önemlidir" dedi. Yahuda ve Samiriye yerleşim birimlerinde uzun bir süredir inşaatın durduğunu belirten Elki, yeni konutların yapılması için ihale açılacağını belirtti.

FİLİSTİN'DEN KINAMA GELDİ

Filistin Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in ihale açma kararını kınadı. Açıklamada, "İsrail, Filistin topraklarında sömürgeci yerleşim birimleri inşa etmekte ve işgal projelerini uygulamakta açıkça ısrar ediyor, uluslararası toplumun ve ABD'nin bu konudaki tavrını göz ardı ediyor" dedi.

ULUSLARARASI HUKUKA GÖRE YASA DIŞI
İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi yer alıyor. Bu yerlerde ikamet eden 660 binden fazla Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...