ABD'de tedarik krizi büyüyor

Düzenleyen:
ABD'de tedarik krizi büyüyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere’nin ardından ABD’yi de tedarik krizi vurdu. Tedarik krizi gıdadan otomotive tüm sektörlerde etkisi göstermeye başladı. Süpermarket rafları bomboş kalınca, çözümü ürün görselleri ile rafları kapamakta buldular.

İngiltere’de yaşanan akaryakıt tedarik sıkıntısına, şoför eksikliği nedeniyle ordu katılmıştı. ABD’de de koronavirüs salgını nedeniyle marketlerde daha önce görüşmemiş bir kıtlık yaşanıyor.

ABD'de tedarik krizi büyüyor
ABD de kriz baş gösterdi ve pandeminin etkisiyle tedarik sektöründe çeşitli krizler baş gösterdi. Ülkede İş gücü sorunu, hava koşullarının sertleşmesi artan talep, fiyat artışları ve kıtlık görülmeye başladı.
ABD'de tedarik krizi büyüyor
Bazı marketlerin ise ürünlerin raflarda çok olarak algılanması için ürünleri ön saflara yerleştirdikleri görüldü.

ABD Başkanı Joe Biden'ın ülkede yaşanan tedarik zinciri krizinin çözümü için Ulusal Muhafızları devreye sokabileceği belirtmişti, ancak Beyaz Saray, bu sözlere açıklık getirerek, şu anda bunun aktif olarak düşünülmediğini bildirdi. Market raflarında gıda reyonlarının boş kaldığı görülen ABD’de bu durum ile mücadele etmeye çalışıyor. Pandeminin etkisi, gıda fiyatlarında artış, ükede kıtlık yaşanmasına neden oldu. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda marketlerde boş rafları gizlemek için ürünlerin fotoğraflarıyla kapadıkları görüldü. Bazı marketlerin ise ürünlerin raflarda çok olarak algılanması için ürünleri ön saflara yerleştirdikleri görüldü.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...