BM: Musk'ın servetinin yüzde 2'si dünyadaki açlığı bitirir

Düzenleyen:
BM: Musk'ın servetinin yüzde 2'si dünyadaki açlığı bitirir

DÜNYA Haberleri

Dünyadaki açlığın bitmesi için 6 milyar dolar gerekiyor. Bu para, Musk’ın 289 milyar dolarlık servetinin sadece yüzde 2’sine tekabül ediyor.

Pandemiyle birlikte dünyadaki zengin ile fakir arasındaki uçurum iyice arttı. Bu duruma dikkat çeken Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, ultra zenginlerin, net servetlerinin sadece bir kısmıyla dünyadaki açlık problemini ortadan kaldırabileceğini söyledi.

Milyarderlere ellerini cebe atma çağrısı yapan Beasley, özellikle dünyanın en zengin iki insanı olan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk’a atıfta bulundu.

42 MİLYON İNSAN AÇLIKTAN ÖLMEK ÜZERE

Covid ve küresel ısınma sebebiyle birçok ülkenin kıtlığın eşiğinde olduğunu vurgulayan David Beasley “Şu anda dünyada 42 milyon insan açlıktan ölmek üzere. Onlara yardım etmemiz için 6 milyar dolar gerekiyor. BM ve STK’lar yiyecek tedarik etmekte zorlanıyor. Yakıtımız bitti. Paramız tükeniyor. Çalışanlarımıza ödeme yapamıyoruz. Bu krizi daha da şiddetlendiriyor” dedi.

BM: Musk'ın servetinin yüzde 2'si dünyadaki açlığı bitirir

Kripto para piyasasına yaptığı paylaşımlarla yön veren Elon Musk, elinde Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin tuttuğunu, Shiba Inu’ya yatırım yapmadığını açıkladı.

MUSK SERVETİNİ İKİYE KATLADI

Bu para, Musk’ın 289 milyar dolarlık servetinin sadece yüzde 2’sine tekabül ediyor. Öte andan, ABD’li milyarderlerin net serveti, pandemi sürecinde neredeyse iki katına çıkarak, 5,04 trilyon dolara ulaştı.

Bu arada, araç kiralama şirketi Hertz’in 100 bin elektrikli otomobil sipariş vermesiyle Tesla’nın piyasa değeri 1 trilyon doları aştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...