Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

20 gün sürecek: Avusturya'da ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
20 gün sürecek: Avusturya'da ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Avusturya'da artan Covid-19 vakaları nedeniyle 20 gün süresince ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Koronavirüs vakalarının artması ile birçok ülke tedbirlerde sıkılaştırmaya gitmeye başladı. Dördüncü dalganın vurduğu ülkelerden biri olan Avusturya, artan Covid-19 vakaları nedeniyle pazartesi gününden itibaren 20 gün süresince ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, düzenlediği basın toplantısında son haftalarda alınan kararların yetersiz olduğunu ve günlük vaka sayılarındaki artışın sürdüğünü belirterek alınan yeni kararları kamuoyuyla paylaştı.

AŞIYA İLGİ İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİL

Aşı yaptırmış ya da hastalığı geçirmiş kişilere yönelik sokağa çıkma kısıtlaması uygulamamak için çok çaba sarf ettiklerini vurgulayan Schallenberg, ancak alınan 'aşısızların sokağa çıkma kısıtlaması' gibi kararlara rağmen aşıya olan ilgide istenilen seviyeye ulaşılamadığını ifade etti.

Schallenberg, bazı siyasi çevrelerin ve çeşitli oluşumların aşı karşıtı yaklaşımı nedeniyle vatandaşların aşı yaptırmakta tereddüt ettiğini, bunun ülkenin sağlık sistemine yönelik bir saldırı olduğunu söyleyerek gelinen noktada yoğun bakım hasta sayılarında ciddi oranda artış yaşandığını aktardı.

20 gün sürecek: Avusturya'da ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması

Avusturya'da dün açıklanan verilere son 24 saatte 15 bin 145 yeni vaka görülürken, toplam vaka sayısı 1 milyon 11 bin 465'e yükseldi.

1 ŞUBAT'TA İTİBAREN AŞI ZORUNLULUĞU GELİYOR

"Ülke genelinde 1 Şubat 2022’den itibaren geçerli olacak şekilde aşı zorunluluğunun yürürlüğe girmesi için çalışmalar başlatıldı" diyen Schallenberg, ülke genelinde herkesi kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması kararının alındığını bildirerek "Pazartesiden itibaren en fazla 20 gün süresince federal düzeyde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak." ifadesini kullandı.

KISITLAMA HERKES İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Avusturya Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein ise dördüncü dalganın kırılması için sokağa çıkma kısıtlamasının gerekli olduğunu vurgulayarak bazı koşullar dışında tüm gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına herkesin tabi tutulacağını kaydetti.

20 günlük sürenin sonunda sokağa çıkma kısıtlamasının aşısızlar ve hastalığı geçirmemişlere yönelik devam edeceğini belirten Mückstein, aşı yaptırmış kişilerin oranının yükselmesi gerektiğini, bu nedenle aşı zorunluluğu getirme kararı aldıklarını kaydetti.

Bu kapanma kararıyla market, eczane gibi zorunlu ihtiyaçların giderildiği alışveriş yerlerinin dışında her yer kapanırken uzaktan eğitime geçilecek.

20 gün sürecek: Avusturya'da ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması

Vaka artışları ve can kayıplarının artması birçok ülkeyi yeniden tedbir almak zorunda bıraktı.

AVRUPA KAPANIYOR

Koronavirüs vaka sayılarının artışa geçmesi ile birlikte birçok Avrupa ülkesinde kısıtlamalar geri getirildi. Bu ülkelerin başında gelen Hollanda'da geçici hükümet, 2 Kasım'da maske ve mesafe kuralının geri getirildiğini ve Covid-19 kartı uygulamasının kapsamının genişletildiğini, 12 Kasım'da ise kısmi kapanmaya gidildiğini açıklamıştı.

Kısmı kapanma sürecindeki önlemlere göre profesyonel ve amatör spor müsabakalarına seyirci alınmayacak, evden çalışma ve sosyal mesafe uygulaması devam ederken, evlerde en fazla 4 misafir kabul edilecek.

Almanya'nın başkenti Berlin'de ise aşısızlara yeni kısıtlama kararları alındı. Koronavirüs aşısı olmayan kişiler restoranlara, sinemalara, tiyatrolara, müzelere, spor salonlarına veya konser salonlarına giremeyecek.

Norveç'te 25 Eylül'de salgın tedbirlerinin kaldırılmasıyla vaka sayısı arttı. Buna bağlı olarak Norveç hükümeti, artış nedeniyle yeni tedbirler alınacağını açıkladı. Aşı olmayan sağlık personelinden, zorunlu olarak maske takmaları ve haftada iki kez test yaptırmaları istenecek. İsveç'in 6 bölgesinden gelenlere de karantina uygulaması başlatıldı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...