HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD'den 7 ülkeye seyahat yasağı

Düzenleyen: /
ABD'den 7 ülkeye seyahat yasağı
Nu Varyantı, Seyahat, ABD, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD, yeni tip koronavirüsün yeni varyantı nedeniyle Güney Afrika ve 7 Afrika ülkesine pazartesiden itibaren seyahat kısıtlaması uygulayacak.

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni Covid-19 varyantına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Danışmanlarının kendisine bu varyanta karşı bir an önce harekete geçme tavsiyesi verdiğini belirten Biden, pazartesiden itibaren Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesotho, Esvatini, Mozambik ve Malavi'ye seyahat kısıtlaması uygulanacağını bildirdi. Söz konusu kısıtlama kapsamında ABD vatandaşı ya da oturum sahibi olmayan kişiler bu ülkelerden ABD'ye seyahat edemeyecek.

İSRAİL VE KANADA'DAN DA YASAK

İsrail hükümeti de B.1.1.529 olarak isimlendirilen varyant sebebiyle kuzeyindekiler hariç Afrika'nın geri kalan diğer ülkelerini, seyahat tablosunda "kırmızı listeye" aldı. Kanada Sağlık Bakanı Jean-Yves Duclos ise Güney Afrika, Namibya, Lesoto, Botsvana, Eswatini, Zimbabve ve Mozambik’e olan seyahatleri askıya aldığını aktardı. Duclos, son 14 gün içinde söz konusu 7 ülkede bulunan yolcuların Kanada'ya girişlerinin yasak olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...