Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ortak bildiri yayınladı: Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sınırlar yeniden belirlenecek

Ortak bildiri yayınladı: Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sınırlar yeniden belirlenecek

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan lideri Aliyev ve Ermenistan lideri Paşinyan Rusya’nın Soçi kentinde Putin ile bir araya geldi. Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya’nın yayınladığı ortak bildiriye göre Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sınırların yeniden belirlenmesi için bir komisyon kurulacak.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev Cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya’nın Soçi kentinde bir araya geldi. Taraflar aralarında gerçekleşen görüşmeyi olumlu olarak nitelendirdi.

“TEMEL NOKTALARDA ANLAŞMA SAĞLADIK”

Putin görüşme ile ilgili “Temel noktalarda anlaşma sağladık” açıklamasında bulunarak aradaki ulaşım hatlarının yeniden açılması ve “insani konuların” görüşülmesi gerektiğini belirtildi. Üç ülkenin yayınladığı ortak bildiriye göre Azerbaycan ve Ermenistan arasında sınırların yeniden belirlenmesi için ortak komisyonun kurulması konusunda uzlaşma sağlandı.

“TANSİYONUN DÜŞMESİ GEREKİYOR”

Putin, Aliyev ve Paşinyan ile gerçekleştirdiği görüşmelerden sonra “Tarihsel bağlarımız var. Onları gelecekte yeniden tesis etmeli ve geliştirmeliyiz” şeklinde konuştu.  Putin, "Tansiyonun düşmesi ve insanların barış içinde yaşayabilmesi gerekiyor.

“SINIRLARIN BELİRLENMESİ KONUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ”

Yakın gelecekte sınırların belirlenmesi konusunda çalışacağız" dedi ve bunun zor bir görev olduğunu da sözlerine ekledi. Aliyev ve Paşinyan, söz konusu hususta görüşmeler yürütmek için hazır olduklarını belirtti.

Ortak bildiri yayınladı: Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sınırlar yeniden belirlenecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...