Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Başkanı Biden: Şimdilik kapanma yok

Düzenleyen:
ABD Başkanı Biden: Şimdilik kapanma yok

DÜNYA Haberleri

Güney Afrika'da ortaya çıkan ve bir çok ülkeye sıçrayan omicron varyantının Kuzey Amerika'da bir vakada çıkmasının ardından ABD Başkanı Biden açıklama yaptı. Biden aşılamanın ve maske kullanımının devam etmesinin altını çizerek şimdilik kapanma olmayacağını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden basın toplantısında, Kuzey Amerika'da omicron varyantından 1 vaka görülmesinin üzerine açıklama yaptı. Biden, varyant hakkında paniğe gerek olmadığını durumun endişe kaynağı olduğunu vurguladı ve şimdilik kapanmanın ABD gündeminde olmadığını belirtti. 

'ŞİMDİLİK' KAPANMA YOK

Beyaz Saray, vatandaşları güçlendirici dozda dahil olmak üzere aşı olmaları konusunda çağrıda bulundu. Biden halkın aşılama ve maske kullanımına dikkat etmesi durumunda kapanma olmasına gerek olmadığını belirtti ve seyahat kısıtlamalarının virüsün engellenemesi için faydalı olacağını söyledi. 

Biden, "Er ya da geç, ABD'de bu yeni varyantın vakalarını göreceğiz ve bu yeni tehditle, tıpkı ondan önce gelenlerle karşı karşıya kaldığımız gibi yüzleşmek zorunda kalacağız" dedi. Başkan Joe Biden yeni varyant hakkında henüz yeterli bilgi olmadığını ama ihtiyaç durumunda yeni aşı planlamaları yaptığını sözlerine ekledi, 

CAN KAYBI SAYISI 782 BİNE YAKLAŞTI 

Amerika'da ölü sayısı 782 bine yaklaştı ve toplumun yüzde 59'u tam olarak aşılanmış durumda. Yüzde ise 70'i yalnızca bir kez aşılandı

ABD, virüsün yayılmasının engellenmesi için sekiz Afrika ülkesine seyahat yasağı getiren ülkeler arasında bulunuyor.


 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...