Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barbados, 396 yıl sonra İngiltere ile bağlarını kopardı

Barbados, 396 yıl sonra İngiltere ile bağlarını kopardı

DÜNYA Haberleri

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in devlet başkanlığı görevine son veren Barbados, dünyanın en yeni cumhuriyeti oldu.

Osman Sağırlı

2018'den bu yana adanın genel valisi olan 72 yaşındaki Dame Sandra Mason, geçen ay parlamentoda yapılan bir oylamanın ardından ulusun cumhurbaşkanı seçildi. Kraliçe’nin yerine devlet başkanı olarak geçti. Ülkenin bağımsızlığının 55. yıl dönümünde düzenlenen etkinlikle cumhuriyete geçiş yapan ülkenin yeni cumhurbaşkanı Mason “Barbados Cumhuriyeti gemisi ilk yolculuğuna çıktı. Bütün fırtınalara göğüs gersin. Ülkemizi ve vatandaşlarımızı önümüze çıkan ufuklara ve kıyılara sağ salim karaya çıkarsın” dedi.

Barbados, 396 yıl sonra İngiltere ile bağlarını kopardı
Törene katılan Prens Charles

PRENS CHARLES DA TÖRENDEYDİ
Törene Kraliçe’yi temsilen şeref misafiri olarak katılan Prens Charles, anayasal statü değişikliğine rağmen iki ülke arasındaki bağların devam ettiğini tekrarladı ve Karayip adasının maruz kaldığı “korkunç kölelik vahşetini” kabul etti. Kraliçe II. Elizabeth ise gönderdiği mesajda “Barbados’un mutluluk, barış ve refahı için en içten iyi dileklerimi gönderiyorum. Bu ulusun kalbimde özel bir yer tuttuğunu söylemeliyim” dedi. Törende aralarında Başbakan Mia Mottley’nin de yer aldığı önde gelen ulusal figürler, yeni cumhurbaşkanının önünde Barbados’a bağlılık yemini etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...