ABD'de ikinci Omicron vakası tespit edildi

Düzenleyen:
ABD'de ikinci Omicron vakası tespit edildi

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Minnesota eyaletinde yaşayan bir kişinin, ülkede Omicron varyantına yakalanan ikinci kişi olduğu belirtildi.

ABD'de koronavirüsün Omicron varyantına yakalananların sayısı 2'ye yükseldi. Minnesota Halk Sağlığı departmanı, ismi açıklanmayan erkek hastanın aşılı olduğunu ve virüsü hafif semptomlarla atlattığını açıkladı.

OMICRON'A YAKALANAN KİŞİ FUARA GİTMİŞ
Söz konusu kişinin, 19-21 Kasım'da New York’a seyahat ettiği ve Javit Center'daki bir fuara katıldığı bilgisi de paylaşıldı.

New York Valisi Kathy Hochul, bugün düzenlediği basın toplantısında, Omicron varyantı vakalarının er veya geç eyalette görülmesini beklediklerini söyledi. Hochul, Omicron varyantına hazırlıklı olduklarını kaydederek, Covid-19 aşılamaları devam ettiği sürece aşırı şekilde alarma geçmeye gerek olmadığını dile getirdi.

İLK VAKA CALİFORNİA'DA TESPİT EDİLDİ
ABD'de Omicron varyantına ilk kez dün California eyaletinde bir kişide rastlandığı açıklanmış, söz konusu kişinin 22 Kasım'da Güney Afrika'ya seyahat ettiği ve 29 Kasım'da testinin "pozitif" çıktığı kaydedilmişti.




Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...