Omicron varyantı yayılıyor: Meksika'da ilk kez tespit edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Omicron varyantı yayılıyor: Meksika'da ilk kez tespit edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Meksika'da koronavirüsün yeni varyantı 'Omicron'a ilk kez rastlandığı belirtildi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün, ortaya çıkan yeni varyantı birçok ülkede etkisini hissettiriyor. 'Omicron' varyantı tedbirlerin geri gelmesine neden olurken, ülkeler alınan önlemlere rağmen ilk vaka tespitlerini birer birer açıklıyor. Son olarak Meksika, ülkede ilk kez 'Omicron' varyantı vakasına rastlandığını duyurdu.

Meksika Sağlık Bakanlığı Epidemiyoloji Genel Müdürlüğü, ülkeye 21 Kasım'da geldiği tespit edilen 51 yaşındaki Güney Afrika kökenli erkek bir hastada Omicron belirtileri olduğunu açıkladı.

İLK VAKA GÖZETİM ALTINDA

Hastanın, Meksiko'da özel bir hastanede gözetim altına alındığını duyuran Sağlık Bakanlığı, karantina süresinin başladığını kaydetti.

Meksika'da bugüne kadar Covid-19 nedeniyle 294 bin 715 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı da 3 milyon 894 364 kişi olarak kayıtlara geçti.

Nüfusu 126 milyonu aşan Meksika, Covid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, "dünyada en çok vakanın görüldüğü 15. ülke" konumunda bulunuyor.

OMICRON YAYILMAYA DEVAM EDİYOR

Son olarak Tunus, Malezya ve Sri Lanka ilk Omicron vakalarının tespit edildiğini açıklamıştı.

İsrail'de Omicron varyantı görülen kişi sayısı 7'ye çıkarken, ABD'de de Omicron vakası görülen eyalet sayısı 5'e yükseldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...