ABD'de gençlerin yarıdan fazlası obez

Düzenleyen:
ABD'de gençlerin yarıdan fazlası obez

DÜNYA Haberleri

Yapılan bir araştırmaya göre ABD'deki gençlerin yarısından fazlasının obez veya aşırı kilolu. Bu durum ülkede giderek artıyor.

Johns Hopkins Üniversitesi ABD yaptığı bir araştırma ile gençlerin sağlık durumunu ortaya koydu. Araştırmaya göre ABD'de 18 ile 25 yaş arası gençlerin yüzde 56'sının aşırı kilolu veya obez olduğu belirtildi.

YAĞ ORANLARI 4,6 ARTTI

Araştırma ekibinin 8 binden fazla denek üzerinde yaptığı incelemede, gençlerin son 40 yıldaki ortalama kilolarını karşılaştırarak mevcut sonuca ulaştıkları bildirildi. Yıllar içinde hedef kitle olarak belirlenen gençlerin vücut yağlanma ölçüsünü ortaya koyan vücut kitle endeksinin 4,6 puan artarak 27,7'ye yükseldiği kaydedildi.

OBEZİTE SIÇRADI

Araştırmada, ABD'deki aşırı kilolu gençlerin oranının 1970'lerin sonunda yaklaşık yüzde 18 olduğu, 2018'de yüzde 24'e yükseldiği aktarılarak, aynı yıllardaki obezite artışının ise çok daha büyük bir sıçramayla yüzde 6'dan yüzde 33'e ulaştığı ifade edildi.

BİRÇOK HASTALIK KAPIDA

Aşırı kilolu veya obez bireylerde; yüksek tansiyon, kalp hastalığı, diyabet, uyku apnesi ve kanser gibi bir dizi sağlık problemlerine diğerlerine göre daha sık rastlandığı bilgisi paylaşıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...