Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin resti çekti Biden Avrupa’yla Ukrayna atağı başlattı: Soğuk savaş rüzgarları

Düzenleyen:
Putin resti çekti Biden Avrupa’yla Ukrayna atağı başlattı: Soğuk savaş rüzgarları

DÜNYA Haberleri

Gergin geçen, Biden-Putin görüşmesinin ardından, ABD'den yeni bir hamle geldi. Görüşme sonrası Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan gerçekleştirdiği basın toplantısında, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna-Rusya gerilimini İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderleri ile görüşeceğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, Ukrayna konusunda görüşmek üzere videokonferans yöntemiyle kritik bir zirve gerçekleştirdi. Zirvede Putin'in Ukrayna konusunda geri adım atamaması sonrası gerginleşen ortam neticesinde görüşme, planlanandan erken bitti. Zirve sonrası konuya ilişkin açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan, Joe Biden'ın Ukrayna-Rusya gerilimini İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderleri ile görüşeceğini söyleyip, Rusya'ya karşı güçlü ekonomik yaptırımların kapıda olduğunun sinyallerini verdi.

BIDEN AVRUPALI LİDERLER İLE GÖRÜŞECEK
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan gerçekleştirdiği basın toplantısında, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna-Rusya gerilimini İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderleri ile görüşeceğini söyledi. Sullivan açıklamasında Biden'ın Perşembe günü Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile de görüşeceğini sözlerine ekledi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ayrıca; Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda ABD'nin güçlü ekonomik önlemleri içeren yaptırımlar uygulayacağı duyuruldu.

KREMLİN: NATO'YA DAİR GARANTİ İSTEDİ
Kremlin'den ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği görüşmeye dair yapılan açıklamada ise, "Putin, Biden'dan NATO'nun doğuya doğru genişlemeyeceğine yönelik garanti istedi" denildi.

ABD Başkanı Biden’in de Rus ordu birliklerinin Ukrayna sınırı yakınlarında ‘tehdit edici’ iddia ettiği niteliğini vurguladığı aktarılan açıklamada, Biden’in, gerilimin tırmanması durumunda ülkesinin ve müttefiklerinin uygulamaya koymaya hazır olduğu yaptırımlardan bahsettiği belirtildi.

Vladimir Putin, buna cevap olarak, sorumluluğun Rusya’ya yıkmamaları gerektiğini, çünkü Ukrayna topraklarında tehlikeli hareketlerde bulunan ve Rusya sınırlarında savaş potansiyelini giderek artıran tarafın NATO olduğunu kaydetti.

Putin’in, NATO’nun doğuya genişlemesi ve Rusya’ya komşu ülkelerin topraklarına saldırı silahlarının yerleştirilmesi olasılığını dışlayan güvenilir, hukuki olarak belgelenmiş garantilere büyük ilgi duyduklarını dile getirdiği aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...