İngiltere'deki araştırma ortaya koydu: Omicron'un 20 ana belirtisi

Düzenleyen:
İngiltere'deki araştırma ortaya koydu: Omicron'un 20 ana belirtisi

DÜNYA Haberleri

İngiltere’de yapılan araştırmada Omicron varyantının 20 ana belirtisi tespit edildi. Semptomların ilk beşi ise burun akıntısı, yorgunluk, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve hapşurma şeklinde görülüyor.

İlk kez Güney Afrika’da ortaya çıkan koronavirüsün Omicron varyantıyla ilgili çalışamalar yeni bilgiler ortaya koyuyor. İngiltere’de yapılan araştırmada koronavirüsün Omicron varyantının 20 ana belirtisi tespit edildi.

İngiltere’de bilim adamları 4.7 milyonu aşan kişiler üzerinden alınan verileri inceledi. Araştırmanın bugüne kadar olan en kapsamlı Omicron varyantı çalışması olduğu kaydedildi. Semptomların ilk beşi burun akıntısı, yorgunluk, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve hapşurma şeklinde sıralandı.

Omicron’un yaygın olarak bildirilen diğer belirtileri ise kısık ses, titreme, baş dönmesi, iştahsızlık, yorgunluk yer alıyor. Çalışmalar yeni varyant Omicron’un, kuluçka süresinin Delta’dan daha kısa olduğu da gösteriyor.

İşte Omicron’un 20 net belirtisi:

1. Burun akıntısı
2. Baş ağrısı
3. Yorgunluk
4. Hapşırma
5. Boğaz ağrısı
6. Kalıcı öksürük
7. Ses kısıklığı
8. Beynin puslu olması
9. Titreme ve ürperme
10. Ateş
11. Hapşırma
12. Baş dönmesi
13. Bilinç kararması
14. Koku değişimi
15. Göz ağrısı
16. Kas ağrıları
17. İştahsızlık
18. Göğüs ağrısı
19. İç salgı bezlerinde şişme
20. Keyifsizlik

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...