Ukrayna sınırında kriz büyüyor: İngiltere ve Kanada’dan yeni hamle

Düzenleyen:
Ukrayna sınırında kriz büyüyor: İngiltere ve Kanada’dan yeni hamle

DÜNYA Haberleri

ABD ile Rusya arasında görüşülen Ukrayna sorunu sonuçsuz kalırken, İngiltere ve Kanada’dan yeni bir hamle geldi. Daha öncesinde askerlerini Ukrayna sınırına yığan Rusya, işgal çanlarını çalmıştı. Oluşan gergin havanın ardından İngiltere Ukrayna'ya tank savar silahı, Kanada da özel harekat askeri gönderdi. İki ülkenin bu hamlesi ise Rusya’yı kızdırmış durumda.

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim artmaya devam ediyor. Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığmasıyla İngiltere ve Kanada harekete geçti. İngiltere, olası bir işgale karşı koyması için Ukrayna'ya tank savar silahı gönderdi. Kanada ise Ukrayna'ya az sayıda özel harekat askeri gönderdi.

BATI ÜLKELERİNDEN YARDIM İSTEDİ 

Ukrayna’ya ait olan Kırım yarımadası, 2014 yılında Rusya tarafından işgal edilmişti. İşgalin ardından sınıra asker yığan Rusya, Batı ülkelerinden tepki almıştı. Moskova yönetimi ise işgal iddialarını kabul etmeyerek yalanlasa da, Ukrayna'nın NATO'ya katılması ve Batılı ülkelerin taleplerini yerine getirmemesi halinde askeri bir adım atabileceğini geçen hafta açıklamıştı. Ukrayna ise silahlı kuvvetleri için Batılı ülkelerden yardım istemişti.

Ukrayna sınırında kriz büyüyor: İngiltere ve Kanada’dan yeni hamle

SİLAHLAR UKRAYNA’YA ULAŞTI 

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, dün parlamentoda yaptığı açıklamalarda silahların Ukrayna’ya ulaştığını belirterek, "Ukrayna'ya hafif tank savar savunma silah sistemi sevk etme kararı aldık" dedi.

Ukrayna sınırında kriz büyüyor: İngiltere ve Kanada’dan yeni hamle

KANADA YARDIMA HAZIR 

Kanadalı yayın kuruluşu Global News’da yer alan haberde, olası bir Rus saldırısı halinde nasıl yardım edileceğini tespit etmek üzere az sayıda askeri ülkeye gönderildiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...