Tonga'da yüz bin kişi iletişim çağından koptu

Düzenleyen:
Tonga'da yüz bin kişi iletişim çağından koptu

DÜNYA Haberleri

Tonga’da yaşanan yanardağ patlamasının etkileri sürüyor. Adada patlamanın ardından tsunami, felaketi yaşandı. 105 bin nüfuslu bölgede iletişim sorunu yaşanıyor. Telefon ve internet iletişiminin kesildiği adaya Yeni Zelanda ve Avustralya hükümetleri hasar tespitini ve iletişim kurmak için keşif uçakları gönderdi.

Tonga’da şiddetli yanardağ patlaması ve tsunami felaketinin ardından şimdi de iletişim hatlarında problem yaşanıyor. 105 bin nüfuslu adada şiddetli patlamanın etkisiyle optik fiber hatların hasar görmesi nedeniyle telefon ve internet iletişimi kesildi. .Ada, 800 km uzaklıktaki Fiji üzerinden geçen ağ ile bağlanıyordu.  Yeni Zelanda ve Avustralya hükümetleri hasar tespitini ve iletişim kurmak için keşif uçakları gönderdi.

Ağı işleten Tongo Kablo şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi Samiuela Fonua, hattın onarımının en az birkaç hafta süreceğini söyledi. Kül bulutu nedeniyle ada dışınına uydu telefonlarıyla bile aramak zor duruma geldi. 

SU VE GIDA YARDIMI YAPILACAK

Bugün ise Wellington ve Canberra hükümetleri,  kargo uçaklarıyla adaya su ve gıda yardımı ulaştıracak. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, tsunami ve kül yağmuru nedeniyle adanın tatlı su kaynaklarının kirlendiğini, acil içme suyuna ihtiyaç olduğunu söyledi. 



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...