Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya basınında gündem Ufuk: Türkiye ilk 10 ülke arasına girdi

Düzenleyen: / Kaynak: Akşam
Dünya basınında gündem Ufuk: Türkiye ilk 10 ülke arasına girdi

DÜNYA Haberleri  / Akşam

Türkiye savunma sanayisi ve denizcilik alanında ilerlemeye devam ediyor. Milli imkanlarla üretilen ve Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi olan ‘TCG Ufuk’ dünya basınında gündem oldu. İngiliz savunma basını tarafından TCG Ufuk’un özelliklerine dikkat çekildi. 99,5 metrelik istihbarat gemisi 18 knot'tan fazla hıza ve 60 günlük aralıksız hizmet süresine ulaşabiliyor.

Milli imkanlarla üretilen ve Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi özelliğini taşıyan TCG Ufuk, dünya basınından ilgi görmeye devam ediyor. İngiliz savunma basınında Türkiye’nin savunma ve denizcilik alanında ilk 10 ülke arasına girdiğini vurguladı. 

TCG UFUK DÜNYA BASININDA 

Türkiye’nin denizcilik alanındaki adımları uluslararası savunma yayınlarında gündem oldu. Yerli ve milli imkanlarla üretilen ve özellikleriyle göz kamaştıran TCG Ufuk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine girmiş durumda. Dünyanın en köklü savunma yayın organı olan İngiltere menşeli Jane's Defense başta olmak üzere birçok küresel basında yankı buldu. 

Dünya basınında gündem Ufuk: Türkiye ilk 10 ülke arasına girdi

ÖZELLİKLERİ TEK TEK ANLATILDI 

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Fransız denizcilik yayını “Navalnews” TCG Ufuk’un denizlere indirilmesini birinci sayfadan vererek özelliklerini tek tek anlattı. Yayımlanan haberde, "TCG UFUK zorlu iklim ve deniz şartlarında açık denizde 45 günlük görev sürelerini rahatlıkla tamamlayabiliyor. Sofistike bir radar sistemine sahip olan Türk gemisi helikopter pistine sahip ve bu pist 10 ton sınıfı büyük helikopeterlerin iniş ve kalkışına izin verebiliyor” ifadeleri kullanıldı. 

ASELSAN VURGUSU 

İngiltere merkezli Jane's Defense'de ise "Türkiye'nin ilk istihbarat toplama gemisi olan TCG Ufuk (A-591) İstanbul, Tuzla'daki tersaneden resmi olarak denize indirilerek hizmete sokuldu" ifadeleri yer aldı. Yayımlanan haberde gemini özelliklerinden de bahsedildi. Aselsan vurgusuna dikkat çekilen haberde, "Geminin kumanda kontrol, elektronik, test ve eğitim sistem donanımları Aselsan tarafından sağlanırken Havelsan da gelişmiş savaş sistemi, gemi data dağıtım sistemi, entegre bilgisi sistemi, CCTV sistemi ve mesaj operasyon sistemlerini geliştirdi." denildi.

Dünya basınında gündem Ufuk: Türkiye ilk 10 ülke arasına girdi

“DÜNYADAKİ 10 ÜLKEDEN BİRİSİ OLDU” 

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua da geniş yer ayırdığı haberde "Türkiye böylesine bir gemiye sahip dünyadaki 10 ülkeden birisi oldu. Türkiye bu gemiyi ulusal savaş gemisi programı kapsamında inşa etti" ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Akşam
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...