46 kişinin öldüğü yangını çıkaran kadına idam cezası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
46 kişinin öldüğü yangını çıkaran kadına idam cezası

DÜNYA Haberleri  / AA

Tayvan’da sevgilisine kızıp 13 katlı binada yangın çıkararak 46 kişinin ölümüne neden olan kadın için bölge savcılığı idam istedi.

Tayvan’ın güneyindeki Kaoşiong kentinde, 46 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı yangınla ilgili Huang soyisimli kadın, cinayet ve kundaklama suçlamasıyla yargılanıyor.

SICAK KÜL DÖKÜP BİNAYI TERK ETTİ

Savcılar, 51 yaşındaki Huang’ın sevgilisinin bulunduğu koltuğa kasten sıcak kül döktükten sonra binayı terk ettiğini belirtti.

Bölge savcılığı, onlarca kişinin hayatını kaybettiği yangından iki gün sonra gözaltına alınan zanlının, ölüm cezasına çarptırılması gerektiğini kaydetti.

İDDİALARI REDDETTİ

Huang, hakkındaki iddiaları reddederek, sivrisinekleri kovmak için odada tütsü yaktığını savundu ancak kadının ifadelerinin tutarsız olduğu bilgisi paylaşıldı.

Tayvan'ın güneyindeki Kaoşiong kentinde 14 Ekim'de 13 katlı binada çıkan yangında 46 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...